1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Suudi Arabistan-Mısır arasında 1,6 milyar Dolar’lık elektrik anlaşması

Suudi Arabistan-Mısır arasında 1,6 milyar Dolar’lık elektrik anlaşması

Enerji Günlüğü- Mısır ve Suudi Arabistan arasında 1,6 milyar Dolar’lık elektrik hattı projesi kapsamında 3 yeni anlaşma imzalandı.Başkent Kahire'deki...

Suudi Arabistan-Mısır arasında 1,6 milyar Dolar’lık elektrik anlaşması

Enerji Günlüğü- Mısır ve Suudi Arabistan arasında 1,6 milyar Dolar’lık elektrik hattı projesi kapsamında 3 yeni anlaşma imzalandı.

Başkent Kahire'deki Elektrik ve Enerji Bakanlığı merkezinde düzenlenen imza törenine, Mısır Elektrik ve Enerji Bakanı Ahmed İmam ile Suudi Arabistan Elektrik Bakanı Abdullah el-Husayn katıldı.

PROJE’YE 2014’ÜN İLK YILLARINDA BAŞLANACAK

İmam, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, 2016 yılında iki ülke arasındaki elektrik hattının tamamlanması için gerçekleştirilecek projeye, 2014'ün ilk aylarında başlanacağını söyledi.

Proje ile iki ülke arasındaki yoğun elektrik tüketimi zamanının değişik olmasından istifade edilerek, yaz mevsiminde 3 bin megawatt elektrik takası gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini hatırlatan Suudi Arabistan Elektrik Bakanı Husayn de ülkesinde 12.00-16.00 saatlerinde Mısır'da ise 18.00-22.00 saatlerinde yoğun elektrik tüketildiğini, dolayısıyla bu saatler içinde enerji takasının mümkün olduğunu söyledi.

PROJE’NİN 610 MİLYON DOLAR’INI MISIR KARŞILAYACAK

Mısır ve Suudi Arabistan hükümetleri geçen haziran ayında 1,6 milyar Dolarlık elektrik hattı projesi anlaşması imzalanmıştı. 2016'da tamamlanması beklenen projenin yaklaşık 610 milyon Dolarını Mısır'ın, geriye kalan kısmını da Suudi Arabistan'ın karşılayacağı açıklanmıştı

Önceki ve Sonraki Haberler