1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Suudi Arabistan net sıfır emisyon hedefini açıkladı

Suudi Arabistan net sıfır emisyon hedefini açıkladı

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan, 2060 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

Suudi Arabistan net sıfır emisyon hedefini açıkladı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan, 2060 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

İskoçya’nın Glasgow kentinde yapılacak İklim Değişikliği Konferansı (COP26) yaklaşırken büyük fosil yakıt üreticisi ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan iklim hedefini açıkladı. Suudi Arabistan, 2060 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı hedeflediğini duyurdu.

KARBON YAKALAMA VE DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİNE ODAKLANILACAK

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Riyad’da başlayan Yeşil Suudi Girişimi Forumu'nda, döngüsel karbon ekonomisi yaklaşımı benimseyerek, 2060 yılına kadar sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedeflerinin olduğunu söyledi. Döngüsel karbon ekonomisi yaklaşımı, fosil yakıtlara olan küresel bağımlılığı fiilen azaltmaya yönelik çabalar yerine karbon yakalama ve depolama teknolojilerine odaklanıyor. Prens bin Salman bu teknolojilerin 2040 yılına kadar olgunlaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Sıfır karbon emisyonuna geçiş, özellikle emisyonları yönetmek ve azaltmak için gerekli teknolojilerin olgunluğu ve kullanılabilirliği göz önünde bulundurularak, krallığın küresel enerji piyasalarının güvenliğini ve istikrarını artırmadaki lider rolünü koruyacak şekilde gerçekleştirilecek.

HEDEF İÇİN YAPILACAKLAR

İklim değişikliğiyle mücadelenin etkilerini ele almak için Mart 2021'de Yeşil Suudi Girişimi’ni resmen başlatan Suudi Arabistan bu kapsamda şu adımları atacak:

- 2030’a kadar karbon emisyonları yılda 270 milyon tonun üzerinde azaltılacak. Bu, mevcut hedeflerin iki katından fazla.

- Karbon azaltma girişimlerinin bir parçası olarak yeşil hidrojene daha fazla yatırım yapılacak.

- Emisyon azaltımı, ağaç dikme girişimiyle de sağlanacak.

- Krallık içindeki koruma alanlarının oranı yüzde 30'a yükseltilecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler