1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan petrol arzında rekor kırdı

Suudi Arabistan petrol arzında rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol ülkelerinden Suudi Arabistan’ın petrol arzı Kasım ayı başında bazı günler 11 milyon varili geçerek...

Suudi Arabistan petrol arzında rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol ülkelerinden Suudi Arabistan’ın petrol arzı Kasım ayı başında bazı günler 11 milyon varili geçerek rekor seviyelere ulaştı.

OPEC üyesi ülkeler arasında petrol üretiminde başı çeken Suudi Arabistan, ABD’nin İran yaptırımları nedeniyle İran’ın petrol arz açığını kapatacak düzeyde petrol arzetti. Suudi Arabistan’ın petrol üretimi Kasım ayı başında günde 10,8-10,9 milyon varil aralığında gerçekleşti. Bazı günler stoklardan yapılan satışlarla 11 milyon varili geçen petrol üretimiyle Suudi Arabistan rekor düzeyde petrol üretti.

TRUMP’TAN TEŞEKKÜR

ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının düştüğünü ifade ederek Suudi Arabistan’a teşekkür etti. Trump twitterdan yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatları düşüyor. Bu harika. Sanki Amerika ve dünya için büyük bir vergi indirimi gibi. Keyfini çıkarın. Ücretler 82 dolardan 54 dolara düştü. Suudi Arabistan’a teşekkürler. (Fiyatları) Daha da düşürelim” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler