1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan petrol fiyatını düşürdü

Suudi Arabistan petrol fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Asya’ya ve Kuzey Avrupa'ya yapılan Ekim ayı petrol satışları için fiyatları düşürdü.Dünyanın en büyük petrol...

Suudi Arabistan petrol fiyatını düşürdü

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Asya’ya ve Kuzey Avrupa'ya yapılan Ekim ayı petrol satışları için fiyatları düşürdü.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın kamu petrol şirketi olan Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) bir açıklama yaparak, Arap hafif petrolü'nün Asya'ya resmi satış fiyatını Ekim ayı için 30 sent indirdiğini bildirdi.

Böylece Arap hafif petrolü Umman/Dubai petrolü ortalama varil fiyatı 0,40 dolardan 0,10 dolar seviyesine indirildi. Ancak süper hafif petrolün Asya'ya satış fiyatı artırıldı.

AVRUPA'YA DA FİYAT İNDİRİLDİ

Kuzeybatı Avrupa'ya satış fiyatı ise bir önceki aya göre 50 cent indirildi. Kuzeybatı Avrupa'ya petrol Brent Ağırlıklı Ortalaması'na göre 3.55 dolar/varil iskontolu satılacak.

Arap hafif petrolünün ABD'ye satış fiyatı ise ASCI +1,50 dolardan ASCI +0,95 dolara indirildi.

Suudi Arabistan, süper hafif petrolün Asyalı müşterilere satış fiyatını ise Eylül ayına göre yükseltti. Buna göre süper hafif petrolün Asya satış fiyatı Umman/Dubai ortalama fiyatı +2,00 dolar'dan +2,10 dolara çıktı. Süper hafif petrolün ABD'ye satış fiyatı ise ASCI +4,65 dolardan 4,15 dolara indi.

Dünyanın ikinci en büyük petrol tüketicisi Çin'in de bulunduğu Asya kıtası, sahip olduğu büyüme potansiyeli nedeni ile petrol üreticisi ülkelerin rekabetine sahne oluyor. Suudi Arabistan da bu rekabette yer aldığını bu tür fiyat indirimleri ile gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler