1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan petrol üretim kısıntısını uzattı

Suudi Arabistan petrol üretim kısıntısını uzattı

Suudi Arabistan petrol üretiminde gönüllü kısıntıyı uzattı. Böylece ülkenin gönüllü üretim kısıntısı Ağustos ayında da devam edecek.

Suudi Arabistan petrol üretim kısıntısını uzattı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, petrol üretimini Ağustos ayında da günde 1 milyon varil kısacak. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü - OPEC liderliğindeki Suudi Arabistan petrol fiyatlarını etkileyecek yeni bir karara imza attı. Suudi Arabistan petrol üretiminde gönüllü kısıntıyı uzatma kararı aldı. Karar ile birlikte Suudi Arabistan, petrol üretimini Ağustos ayında da günde 1 milyon varil kısacak.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre yapılacak üretim kısıntısı ile üretim Ağustos ayında 9 milyon varil/gün civarına inecek. Bu son yıllarda görülen en düşük üretim olarak kayıtlara geçecek. 

RUSYA DA PETROL ARZINI KISACAK

Öte yandan Rusya Başbakanı Yardımcısı Aleksander Novak da, Rusya'nın global pazarlara petrol ihracatını azaltarak arzı kısacağını bildirdi. Novak'ın verdiği bilgiye göre Ağustos ayında ihracat 500 bin varil/gün azaltılacak.  

Novak, "Petrol piyasasının dengede tutulması çabaları çerçevesinde Rusya Ağustos ayında global pazarlara ihracat miktarını gönüllü olarak 500 bin varil/gün azaltacak" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler