1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan petrol üretimini fiyat artışı sonrası arttıracak

Suudi Arabistan petrol üretimini fiyat artışı sonrası arttıracak

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, petrol üretimini arttırma konusunda fiyatın 100 doları geçmesi halinde adım atacaklarını açıkladı.

Suudi Arabistan petrol üretimini fiyat artışı sonrası arttıracak

Enerji Günlüğü - OPEC+ grubunu oluşturan ülkelerin başında gelen Suudi Arabistan, petrol üretimini arttırma konusunda ihtiyatlı olmaya devam edecek.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, petrol üretimini artırma konusunda ihtiyatlı olmaya devam edeceğini söyledi. Bir çok analistin artan talebin yakın zamanda fiyatların 100 dolar/varil seviyesinin üzerine çıkacağı yönünde değerlendirmeler yaptıkları bir dönemde konuşan Prens Abdulaziz, "Fiyatların 100 doları geçeceğini, bunun olduğunu gördüğümüzde inanacağız ve sonrasında adım atacağız" ifadelerini kullandı.  

“OPEC+ ÜRETİM KISINTISI KARARI DOĞRU BİR KARARDI”

Prens Abdulaziz açıklamasında, petrol piyasasında yaşananların OPEC+'nın Ekim ayında aldığı 2 milyon varil/günlük üretim kısıntısı kararının haklı olduğunu gösterdiğini belirtti. 

Öte yandan OPEC Genel Sekreteri Heysem el-Gays da benzer bir açıklama yaparak, “Ekim ayında kollektif şekilde alınan üretim kısıntısı kararı doğru bir karardı” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler