1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan ve Çin’den rafineri işbirliği

Suudi Arabistan ve Çin’den rafineri işbirliği

Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Aramco, Çinli Sinopec ile ortaklık yaparak Çin'de günde 320 bin varil petrol işleme kapasiteli yeni bir rafineri ve petrokimya tesisi kuracak. 

Suudi Arabistan ve Çin’den rafineri işbirliği

Enerji Günlüğü - Aramco ile Sinopec Çin'de rafineri ve petrokimya tesisi kuracaklar. Rrafineri günde 320 bin varil petrol işleyecek.

Suudi Arabistan Petrol Şirketi Aramco ve Çinli China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec) rafineri ve petrokimya işbirliğini genişletiyor. Aramco, Sinopec ile Çin’de yeni bir rafineri ve petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı. Aramco kurulacak tesis için yapılacak yatırım miktarı konusunda ise bilgi vermedi. 

Çin’in Fujian Eyaletinin Gulei kentinde kurulacak rafineri günde 320 bin varil petrol işleyecek. Ayrıca yılda 1,5 milyon ton kapasiteli petrokimya kırma tesisi kurulacak. Tesisin 2025 yılı sonuna kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.

Aramco, Sinopec ve Suudi petrol yan ürünleri üreten ve işleyen kamu şirketi SABIC ayrıca, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentindeki rafineriye bir petrokimya tesisi kurulmasında da anlaştılar.