1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Suudi Arabistan ve Japonya temiz enerjide işbirliği yapacak

Suudi Arabistan ve Japonya temiz enerjide işbirliği yapacak

Japonya ve Suudi Arabistan, enerji dönüşümü hedefleri kapsamında temiz enerji alanında işbirliğini geliştirecekler.

Suudi Arabistan ve Japonya temiz enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ve Japonya, karbon ekonomisi, karbon geri dönüşümü, yeşil hidrojen ve amonyak yakıtı alanlarında işbirliği yapacak. 

Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA), Suudi Arabistan ve Japonya’nın temiz enerji alanında bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Duyuruya göre, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman, ziyaret için gelen Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoşi Nişimura ile iki ülke arasında karbon ekonomisi, karbon geri dönüşümü, yeşil hidrojen ve amonyak yakıtı alanlarında bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Açıklamada Bakanların Suudi Arabistan'ın Japonya için ham petrol arzı noktasında güvenilir bir ortak olduğunu belirttikleri kaydedildi. Ayrıca tarafların elektrik, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında işbirliğini sürdürme arzularını dile getirdikleri de ifade edildi.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı ile Saudi Aramco arasında stratejik depolama alanındaki işbirliği üç yıl daha uzatılmıştı. Japonya, 2022'nin ikinci çeyreği itibarıyla 10,4 milyar dolar değerinde ihracatla Hindistan ve Çin'in ardından Suudi Arabistan'ın üçüncü en büyük ticaret ortağı konumunda. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler