1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan ve Rusya’dan Trump’a red!

Suudi Arabistan ve Rusya’dan Trump’a red!

Enerji Günlüğü - OPEC'in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan ve OPEC dışındaki en büyük petrol üreticisi Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın...

Suudi Arabistan ve Rusya’dan Trump’a red!

Enerji Günlüğü - OPEC'in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan ve OPEC dışındaki en büyük petrol üreticisi Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın petrol üretiminin derhal artırılması yönündeki çağrısını reddettiler.

Suudi Arabistan ve Rusya, Trump'ın petrol üretiminin artırılması çağrısını reddettiler. OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerinin Cezayir'de gerçekleştirdikleri toplantının, üretimde ek artış konusunda resmi bir tavsiye kararı alınmaması ile sona ermesi sonrasında konuşan Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Maden Kaynakları Bakanı Halid El-Falih, "Ben fiyatları etkileyemem. Son veriler, gelecek yıl üretimde bir artışı gerekli kılmıyor" dedi. 

Suudi Arabistan'ın üretimi artırmak için atıl kapasitesinin olduğunu ancak böyle bir artırımın şu anda gerekmediğini ve gelecek yıl da gerekmeyebileceğini ifade eden El-Falih, "Piyasalarda yeterli arz var. Petrol almak isteyen ancak bunu yapamayan bir rafineri duymadım. Bugün gördüğün rakamlar sonrasında arz ve talep tarafından sürpriz bir gelişme yaşanmadıkça üretim artışı muhtemel değil" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler