1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Suudi Arabistan Yamal LNG-2 projesine yatırıma hazır

Suudi Arabistan Yamal LNG-2 projesine yatırıma hazır

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan’ın Rusya’nın en büyük özel enerji şirketi olan Novatek’in Kutuplardaki Yamal LNG projesinin ikincisine 5 milyar...

Suudi Arabistan Yamal LNG-2 projesine yatırıma hazır

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan’ın Rusya’nın en büyük özel enerji şirketi olan Novatek’in Kutuplardaki Yamal LNG projesinin ikincisine 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğu kaydedildi.

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu Başkanı Kirill Dimitriyev, Suudi Arabistan’ın Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in yakın arkadaşı olan Gennady Timşenko'nun sahibi olduğu Novatek’in Rus Kutuplarında bulunan Arctic LNG-2 projesine yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Dimitriyev, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el Falih’in Arctik Sıvılaştırılmış Doğalgaz-2 projesine yatırım yapabileceklerini söylediğini ifade etti.

Proje için şimdiden Japon Marubeni, Çinli CNPC ve Çin Kalkınma Bankası ve Suudi Aramco ile ön anlaşma imzalayan Novatek üretime 2022 veya 2023 yılında başlamayı planlıyor. Proje yılda 19.8 milyon ton LNG üretim kapasitesine sahip olacak.

Mayıs ayında Novatek ve Fransız enerji şirketi Total, Arktik Sıvılaştırılmış Doğal Gaz-2 projesine katılımı öngören 25.5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

TOTAL NOVATEK’İN İKİNCİ LNG PROJESİNE DE KATILACAK

NOVATEK YAMAL LNG PROJESİNİN YÜZDE 9 HİSSESİNİ SATACAK

Önceki ve Sonraki Haberler