1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan'dan Çin'e petrokimya yatırımı

Suudi Arabistan'dan Çin'e petrokimya yatırımı

Suudi kimya şirketi SABIC, Çin'deki büyük petrokimya kompleksine ilişkin nihai yatırım kararı aldı. 6,4 milyar dolarlık proje, Fujian Eyaletindeki en büyük yabancı yatırım olacak.

Suudi Arabistan'dan Çin'e petrokimya yatırımı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu kimya şirketi Saudi Basic Industries Investment Corp. (SABIC), Çin'in Fujian eyaletindeki Gulei Endüstri Parkı'nda tahmini yaklaşık 6,4 milyar dolar (44,8 milyar yuan) yatırımla bir petrokimya kompleksi kurmaya yönelik nihai yatırım kararını duyurdu. 

Suudi Arabistan kamu enerji şirketi Aramco’nun sahibi olduğu SABIC Industrial Investment Company ile Fujian Fuhua Gulei Petrochemical'ın ortak girişimi olan SABIC FUJIAN Petrochemicals Co. Ltd., Gulei Endüstri Parkı'ndaki kompleksin kuruluşunu yönetecek.

Çin-Suudi Gulei Etilen Kompleksi Projesi olarak da bilinen proje kapsamında kurulacak Kompleks, yıllık 1,8 milyon tona varan etilen üretiminin yanı sıra etilen glikol, polietilen, polipropilen ve polikarbonat vb. üretebilen bir dizi alt tesise sahip olacak.

PROJENİN 2026’DA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Proje, şirketin küresel ayak izini çeşitlendirme ve Asya pazarındaki varlığını güçlendirme çabalarında önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. 2026 yılına kadar tamamlanması beklenen proje, Fujian'daki en büyük yabancı yatırımı olma özelliği taşıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler