1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan’dan petrol fiyatında indirim

Suudi Arabistan’dan petrol fiyatında indirim

Suudi Arabistan'ın Şubat teslimi petrol fiyatlarını düşürmesi, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını 77 dolar/varilin altına çekti.

Suudi Arabistan’dan petrol fiyatında indirim

Enerji Günlüğü - Dünyanın en fazla petrol üreten ülkelerinden Suudi Arabistan, Asya başta olmak üzere tüm müşterileri için Şubat teslimi petrol fiyatlarını düşürdü. 

Suudi Arabistan,  Şubat ayı için Asya pazarı da dahil olmak üzere tüm bölgelerdeki alıcılar için ham petrol fiyatlarını düşürecek. Suudi Arabistan devlet petrol şirketi Saudi Aramco, Asya'ya yönelik Arab Light petrolü fiyatını 2 dolar düşürerek gösterge fiyatın varil başına 1,50 dolar üzerine çekti. Böylece, Arab Light ham petrolünün Asya'ya Şubat ayı resmi satış fiyatı 27 ayın en düşük seviyesine indi.

Aramco ayrıca Kuzeybatı Avrupa, Akdeniz ve Kuzey Amerika'ya Şubat teslim tüm fiyatları da düşürdü. 

PETROL FİYATLARI GERİLEDİ

Aramco'nun tüm müşterileri için Şubat teslimi petrol fiyatlarını düşürmesi, ICE ve NYMEX'de vadeli petrol fiyatlarını aşağı çekti.  Yeni haftanın ilk gününde ICE'de Brent petrolü yüzde 2,34 düşüşle 76,92 dolara geriledi. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de yüzde 2,74 düşüşle 71,79 dolar/varilden işlem görüyor.  

Analistler Brent petrolü için destek seviyesi olarak 77,77 ve 77,02 doları işaret ediyorlar. Bu desteklerin üzerinde kalınması halinde yeniden 79,50 dolar seviyesinin deneneceğini tahmin ediyorlar. Buranın üzerinde ise 80,62 dolar direnci bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler