1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan`dan rekor petrol üretimi

Suudi Arabistan`dan rekor petrol üretimi

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Mart ayında günlük ortalama petrol üretimini rekor seviyeye çıkardı.Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, gazetecilere...

Suudi Arabistan`dan rekor petrol üretimi

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Mart ayında günlük ortalama petrol üretimini rekor seviyeye çıkardı.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi, gazetecilere yaptığı açıklamada Mart ayında günlük petrol üretiminin 10,3 milyon varil seviyesine yükseldiğini bildirdi. Suudi Arabistan'ın günlük petrol üretimi en son Ağustos 2013'te 10,2 milyon varil ile rekor kırmıştı.

Naimi açıklamasında, üretimi neden artırdıkları konusunda bilgi vermezken, 10 milyon varil/gün civarında bir üretim seviyesini devam ettireceklerini vurguladı.

PETROL FİYATLARI HEMEN DÜŞTÜ

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin rekor seviyeye çıkması uluslararası piyasalarda petrol fiyatları üzerinde hemen etkisini gösterdi. NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 52,77 dolar/varil seviyesine kadar gerilerken, Brent petrolü de 58,20 dolar/varili gördü.

PETROL FİYATLARINI TEK BAŞIMIZA İYİLEŞTİREMEYİZ

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi ayrıca, ülkesinin petrol piyasasında istikrarın sağlanmasına ve fiyatların iyileşmesine yardım etmeye hazır olduğunu, ancak bunun için diğer üreticilerin de ellerini taşın altına sokmaları gerektiğini söyledi.

Naimi, "Suudi Arabistan piyasaya istikrarın geri getirilmesine ve fiyatların makul, sürdürülebilir bir şekilde iyileştirilmesine yardım etmeye hala hazır, ancak diğer üreticilerin ve ihracatçı ülkelerin açık prensipler ve yüksek şeffaflık çerçevesinde bunda yer almaları gerekli" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler