1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Suudi Arabistan’ın 400 MW’lık RES’i şebekeye bağlandı

Suudi Arabistan’ın 400 MW’lık RES’i şebekeye bağlandı

Masdar ve EDF tarafından Suudi Arabistan’da kurulan 400 MW’lık Dumat Al Jandal Rüzgar Santrali (RES) ulusal şebekeye bağlandı.

Suudi Arabistan’ın 400 MW’lık RES’i şebekeye bağlandı

Enerji Günlüğü - Masdar ve EDF tarafından Suudi Arabistan’da kurulan 400 MW’lık Dumat Al Jandal Rüzgar Santrali (RES) ulusal şebekeye bağlandı.

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar ve Fransız enerji şirketi EDF Renewables, Suudi Arabistan'daki 400 MW'lık Dumat Al Jandal Rüzgar Santrali’nden (RES) elektrik üretmeye başladı. Masdar yaptığı açıklamada santralin şebekeye bağlandığını duyurdu.

70 BİN EVİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Suudi Arabistan’ın, ilk büyük ölçekli rüzgar santrali ve Orta Doğu'nun en büyük rüzgar santrali olan santral, Ülkenin Al-Jouf bölgesinde bulunuyor. Santralde ticari elektrik üretiminin 2022 yılının ilk çeyreğinde başlatılması planlanıyor. Tam kapasite elektrik üretmeye başladığında santralin 70 bine kadar hanenin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. 

Masdar ve EDF Renewables, 500 milyon dolar değerindeki projeyi Suudi Yenilenebilir Enerji Proje Geliştirme Ofisi (REPDO) tarafından 2019 başında yapılan ihalede 21,3 dolar/MWh'lik teklifle kazanmış, daha sonra fiyat sadece 19,9 USD/MWh'ye düşürülmüştü. Santralde Danimarkalı rüzgar türbini üreticisi Vestas’ın 99 adet 2 MW’lık V150-4 tipi türbinleri kullanıldı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler