1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Prens, petrol üretim artışından vazgeçme nedenini açıkladı

Suudi Prens, petrol üretim artışından vazgeçme nedenini açıkladı

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, önemli gaz projelerinden elde edilen likit üretimin artmasının Aramco'nun ham petrol kapasitesi genişletme projelerini durdurma kararının temel nedeni olduğunu açıkladı.

Suudi Prens, petrol üretim artışından vazgeçme nedenini açıkladı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, önemli gaz projelerinden elde edilen likit üretimin artmasının Aramco'nun ham petrol kapasitesi genişletme projelerini durdurma kararının temel nedeni olduğunu söyledi. 

Salman, “Bunun sebebi çok basit. Geçiş yaptığımız için bu yatırımı erteledik. Geçiş, bir hidrokarbon şirketi haline gelen petrol şirketimizin şimdi de bir enerji şirketi haline gelmesi anlamına geliyor. Petrolü var, gazı var, hatta jeotermal bile var, çok yakında petrolden kimyasallara geçecek” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan, Aramco'nun 12 milyon varil/günlük maksimum sürdürülebilir kapasitesine (MSC) 2027 yılına kadar 1 milyon varil/gün ekleme planını başka yerlerdeki güçlü arz büyümesi nedeniyle askıya alma kararı almıştı. Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco, Enerji Bakanlığı tarafından maksimum sürdürülebilir kapasitesini 2027 yılına kadar 13 milyon varil/gün'e çıkarma planlarından vazgeçmesi yönünde talimat aldığını açıklamıştı. Krallık kısa vadeli yatırımları başka yerlerdeki büyüme alanlarına yönlendirmenin daha iyi getiri sağlayacağını düşünüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler