1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudiler, ABD'nin en büyük petrol rafinerisini devraldı

Suudiler, ABD'nin en büyük petrol rafinerisini devraldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, ABD'nin en büyük petrol rafinerisi günlük 600 bin varil kapasiteli Port Arthur'u tamamıyla...

Suudiler, ABD'nin en büyük petrol rafinerisini devraldı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco, ABD'nin en büyük petrol rafinerisi günlük 600 bin varil kapasiteli Port Arthur'u tamamıyla devraldı.

 İngiliz-Hollandalı enerji devi Royal Dutch Shell'den yapılan açıklamada, Port Arthur rafinerisine sahip bağlı ortaklığı Motiva Enterprises şirketinin varlıklarının diğer yüzde 50 ortağı Aramco ile paylaşılması işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. 

Böylece, ABD'nin en büyük petrol rafinerisi olan Port Arthur ile bölgedeki 24 dağıtım terminali Suudi Aramco'ya devredildi. Ayrıca, Louisiana eyaletinde bulunan Norco ve Convent rafinerileriyle 11 dağıtım terminali Royal Dutch Shell firmasına verildi.

Shell, Mart ayında yaptığı açıklamada, Motiva firması ve varlıklarının Aramco'ya 2.2 milyar dolara satılması için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Shell, Ocak ayı sonlarında Suudi Arabistan ve Orta Doğu'nun en büyük petrokimya şirketi Sabic ile ortaklığından çekilmişti.

SHEL, SUUDİ ARABİSTAN'DA PETROKİMYA ORTAKLIĞINI SONLANDIRDI

Önceki ve Sonraki Haberler