1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Suudiler petrol fiyatlarından umutlu

Suudiler petrol fiyatlarından umutlu

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Halid Al-Falih, petrolün varil fiyatının yıl sonunda da 60 Dolar'ı bulacağını...

Suudiler petrol fiyatlarından umutlu

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Halid Al-Falih, petrolün varil fiyatının yıl sonunda da 60 Dolar'ı bulacağını söyledi.

Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Doğal Kaynaklar Bakanı Halid Al-Falih 23. Dünya Enerji Kongresi yaptığı konuşmada, petrolde sadece fiyata odaklanmak istemediğini belirterek, petrolün varil fiyatının 40 Dolar'lardan 50 Dolar'lara yükseldiğini ve yıl sonunda da 60 Dolar'ı bulacağını söyledi.

Al-Falih, petrol fiyatlarını belirlemenin kendi işleri olmadığını bunu piyasanın tayin ettiğini vurgulayarak, amaçlarının arz ve talebi dengelemek olduğunu ve arz ve talebinin Kuzey Amerika'da çok hızlı geliştiğini ve talepte bir daralma olduğunu kaydetti.

OPEC'in petrol piyasasında işbirliği gibi çok önemli bir rolü olduğunu ifade eden Al-Falih, Rusyanın da yapıcı bir rol oynamaya devam etmesini beklediğini ve 20 Kasım'da Viyana'da yapılacak olan bir sonraki toplantı ve komple bir paket oluşturmak için iyimser olduğunu ifade etti. 

PETROLE YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ

Ekonominin üç önemli alanının petrol, gaz ve madencilik olduğunu belirten Al-Falih, petrol arzında talep artışı beklediklerini ve bu nedenle de petrol yaptırımlarına devam edeceklerini kaydetti. Ayrıca, güneş enerjisinde de kurulu kapasitelerini 5 yıl içinde 10 GW'a çıkaracaklarını ve nükleer enerjiyi de geliştireceklerini ifade etti. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK DEVLET FONU HALİNE GELECEĞİZ

Saudi Aramco'nun kamuya açılmasının dünyadaki en büyük halka arz olacağını kaydeden Al-Falih, "Gelecek birkaç yıl içinde 65 gigavatlık bir güç özelleştirilecek. Bunun yardımıyla bizim ülke içi fonumuz dünyadaki en büyük devlet fonu haline gelecek." dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler