1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudiler’den büyük petrol tankeri tersaneleri

Suudiler’den büyük petrol tankeri tersaneleri

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, büyük petrol tankerleri inşaa etmek için ülkenin doğu kıyısında bir tersane kurmayı planlıyor. Suudi Arabistan...

Suudiler’den büyük petrol tankeri tersaneleri

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, büyük petrol tankerleri inşaa etmek için ülkenin doğu kıyısında bir tersane kurmayı planlıyor. 

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Faleh, petrol ihracatı için yeterli kapasiteyi sağlamak amacıyla ülkenin doğu yakasında büyük petrol tankerleri üretecek bir tersane kompleksi inşa edeceğini duyurdu. Planlanan tersane kompleksiyle dünyanın en büyük petrol üreticisi konumundaki ülke, petrol yetenekleriyle uyuşan düzeyde bir de nakliye filosuna sahip olmayı hedefliyor. 

Hali hazırda dünyanın en büyük petrol tankeri filosuna sahip Suudi Arabistan Devlet Petrol Şirketi Aramco yetkilileri, küresel talebi karşılamak için daha fazla tankere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Son dönemlerde petrol pazarındaki fiyatlarda yaşanan değişiklikler bu alandaki yatırımcılara bir hayli baskı uyguluyor. Al-Falih bu konuda Uluslararası Enerji Ajansı tarafından paylaşılan bir değerlendirmeyi dayanak göstererek 2016 yılının ikinci yarısında petrol pazarının dengeli olacağı tahminini dile getirdi. 

Ayrıca Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt bölgelerinde enerji sektörünü genişletmek amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde 900 milyar dolarlık yatırımlarını sürdürmeye devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler