1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudilerden üretim kesintisi öncesi 13 yılın rekoru

Suudilerden üretim kesintisi öncesi 13 yılın rekoru

Enerji Günlüğü - Petrolde üretim kısıntısı uygulaması öncesi Suudi Arabistan petrol ihracında 13 yılın rekorunu kırdı.Petrol fiyatlarında sert bir...

Suudilerden üretim kesintisi öncesi 13 yılın rekoru

Enerji Günlüğü - Petrolde üretim kısıntısı uygulaması öncesi Suudi Arabistan petrol ihracında 13 yılın rekorunu kırdı.

Petrol fiyatlarında sert bir dalgalanma yaratan üretim kısıntısı kararı öncesinde Suudi Arabistan’ın Kasım ayında son 13 yılın en yüksek petrol ihracatını gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 

Perşembe günü açıklanan verilere göre, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan Kasım ayında günde 8,26 milyon varillik ihracatla Mart 2003 yılından bu yana en yüksek ihraç seviyesine ulaşmış oldu. Aynı ay içerisinde ülkenin petrol üretimi ise günlük olarak 10,72 milyon varil olarak gerçekleşti. Ekim ayında bu rakam 10,62 milyon varil olmuştu. 

OPEC Kasım ayının sonunda bu aydan başlamak üzere üretimi günlük olarak 1,2 milyon varil sınırlama kararı almıştı. Kararın açıklanması sonrasında Brent petrol yükseliş göstermiş ve 50 doların üzerinde tutunmuştu. 

Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’na katılan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih plan üzerinde güçlü bir uzlaşma olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

Selçuk OKTAY

Önceki ve Sonraki Haberler