1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Süvarioğulları Elektrik, Aydın`a 4 MW`lık GES kuracak

Süvarioğulları Elektrik, Aydın`a 4 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Süvarioğulları Elektrik, Aydın'da 4 adet 0,96 MW’lık güneş enerji santrali ve enerji iletim hattı kuracak.Süvarioğulları Elektrik...

Süvarioğulları Elektrik, Aydın`a 4 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Süvarioğulları Elektrik, Aydın'da 4 adet 0,96 MW’lık güneş enerji santrali ve enerji iletim hattı kuracak.

Süvarioğulları Elektrik İnş. Gıda Tar. Hayv. San. ve Tic. Ltd. Şti., Aydın İli, Çine İlçesi, Karanfiller Mahallesi, Boztepe Mevkii’nde,4 adet 0,96 MW’lık güneş enerji santrali ve enerji iletim hattı kurmayı planlıyor.

Tapunun M20-d-01-d-2 no.lu pafta, 22-24-25 no.lu parsellerinde,95.505,54 m2 lik kısmında kurulacak olan Santrallerde, Üretim aşamasında sahada 3 kişi çalışması planlanıyor. İnşaat aşamasında ise 15 kişi çalıştırılması öngörülüyor.

Proje bedeli ise 950.000 TL olarak belirlenmiş.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyayı PTD Dosyası incelenip değerlendirilerek, ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince 4 Adet 0,96 Mw'lık Güneş Enerji Santrali Ve Enerji İletim Hattı projesi'ne Aydın Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler