1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Süzer: TR'nin yüzde 0,4’üne kurulacak GES tüm ülkeye yeter

Süzer: TR'nin yüzde 0,4’üne kurulacak GES tüm ülkeye yeter

Enerji Günlüğü - EkoRE CEO’su Serhan Süzer, Türkiye’nin alanının yalnızca yüzde 0,4’üne Güneş Enerji Santrali yaparak tüm ülkeye yetecek kadar...

Süzer: TR'nin yüzde 0,4’üne kurulacak GES tüm ülkeye yeter

Enerji Günlüğü - EkoRE CEO’su Serhan Süzer, Türkiye’nin alanının yalnızca yüzde 0,4’üne Güneş Enerji Santrali yaparak tüm ülkeye yetecek kadar enerji üretilebileceğini belirtti.

EkoRE, BM (Birleşmiş Milletler) ve RASIT (Royal Academy of Science International Trust) ile birlikte düzenlediği The Agora etkinliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını anlatan EkoRE CEO’Su Serhan Süzer, Türkiye’nin alanının yalnızca yüzde 0,4’üne Güneş Enerji Santrali yaparak tüm ülkeye yetecek kadar enerji üretilebileceğini belirterek, bu durumun enerjide dışa bağımlılığı kaldıracağını ve geliştirilerek Türkiye’nin enerji ihraç eden ülkeler arasına girebileceğini söyledi.

ELEKTRİKLİ ARABANIN YAKITI DA YENİLENEBİLİRDEN ELDE EDİLMELİ

Yenilenebilir enerjilerin efektif kullanılabilmesi için enerji tüketimi ve şehir planlamasında da düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Süzer, elektrikli otomobil kullanımının çok önemli bir adım olduğunu ancak bu otomobillere sağlanan elektrik yenilenebilir enerji kaynaklarından değil, fosil yakıtlardan elde ediliyorsa aslında bir değişiklik meydana gelmediğini de açıkladı. Süzer, “Arabanızı şarj etmek için kömürden elde edilen elektriği kullanıyorsanız, aslında arabanızı kömür ile çalıştırıyorsunuz demektir” dedi.

KADIN ERKEK ORANINI YARI YARIYA TUTACAĞIZ

Yenilenebilir enerjinin yüzde yüz seviyesinde kullanılabilmesi için eğitimi de çok önemli olduğunu vurgulayan Serhan Süzer, EkoRE’nin gençleri yenilenebilir enerjiler ve doğal kaynakların korunması konusunda eğittikleri programlarından da bahsetti. RASIT ile yaptıkları işbirliği ile dünyanın her yerinden eğitilmek üzere stajyer kabul edeceklerini açıklayan Süzer, kadın ve erkek oranını yüzde 50 eşitliğinde tutacaklarını belirtti.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler