1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Systemair Türkiye’den güneş enerjisi yatırımı

Systemair Türkiye’den güneş enerjisi yatırımı

Systemair Türkiye, Dilovası’ndaki fabrikasının yıllık enerji ihtiyacını güneşten karşılayacak. Güneşten elde edilen elektriğin fazlası ise şebekeye verilecek. 

Systemair Türkiye’den güneş enerjisi yatırımı

Enerji Günlüğü - İklimlendirme ve havalandırma sektörü şirketi Systemair Türkiye, 5 bin 500 m² alan üzerine kurulu ve 880 bin euro maliyetli GES yatırımını hayata geçirdi. Şirket bu sayede 717 ton CO₂ salımının da önüne geçecek.

Systemair Türkiye, 880 bin euro değerinde Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı ile yıllık 1500 MW enerji üretecek. Dilovası’ndaki fabrikasının yıllık enerji ihtiyacını GES’te ürettiği  enerjinin yüzde 65’lik kısmı ile karşılayacak olan marka, bu girişimi ile  717 ton CO₂ salımını önleyip sürdürülebilirlik hamlesini daha güçlü kılacak. 20 yıl kesintisiz performansa sahip GES yatırımıyla birikte fabrikasını daha sürdürülebilir kılan Systemair, kendi enerjisinin tamamını üretme hedefi konusunda önemli bir adım attı.

“HARCADIĞIMIZ ELEKTRİĞİN TAMAMINI YENİLENEBİLİRDEN KARŞILAMA ŞANSI YAKALADIK”

Uzun yıllardır attıkları tüm önemli adımları sürdürebilirlik bakış açısı ile planladıklarını ifade eden Systemair Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Eroğlu, 2030 yılına kadar emisyonlarını 2019/20 dönemine kıyasla yüzde 50 oranında azaltmayı amaçladıklarını belirtti. 

Eroğlu, “Fabrikamızda yağmur suyunun toplanması, ısı yalıtımı, su ve enerji tasarruflu ekipman kullanımı, verimli ısıtma ve soğutma sistemleri, atıktan ısı geri kazanım sistemleri gibi geniş perspektife sahip verimli kaynak uygulamalarımız mevcut. Yine üretim süreçlerimizi de sürdürülebilirlik temelinde şekillendirirken imza attığımız GES yatırımımız, 5 bin 500 m² alan üzerinde 2 bin 200 adet 550Wpe nominal güç değerinde Tier-1 güneş paneline sahip. Böylelikle harcadığımız enerjinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlama şansı yakaladık. Enerji üretiminin yüzde 65’i, fabrikamızın yıllık tüm enerji ihtiyacını karşılayacak. Ayrıca enerji fazlasını da şebekeye vererek Türkiye ekonomisine de yenilenebilir kaynaklarla katma değer sağlayacağız. Yatırımımızın en önemli özelliği ise yıllık olarak 717 ton CO₂ salımının önüne geçecek olması” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler