1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tacikistan, Kuveyt`ten su karşılığında petrol alacak

Tacikistan, Kuveyt`ten su karşılığında petrol alacak

Enerji Günlüğü - Tacikistan, Kuveyt'ten su karşılığında petrol alacak.Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Kuveyt Emiri'nin Danışmanı, Uluslararası...

Tacikistan, Kuveyt`ten su karşılığında petrol alacak

Enerji Günlüğü - Tacikistan, Kuveyt'ten su karşılığında petrol alacak.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ve Kuveyt Emiri'nin Danışmanı, Uluslararası İslam Bağış Vakfı Başkanı ve BM Genel Sekreteri Temsilcisi Dr Abdullah Matuk el-Matuk bir araya gelerek Tacikistan'a Kuveyt petrolünün sevkiyatı için kota verilmesi, Tacikistan'dan Kuveyt'e içme suyunun ihraç edilmesi konusunda yatırım yapılması konusunu detaylı olarak ele aldılar.

Tacik basınına göre, görüşmede Kuveyt petrolünün Tacikistan'a sevkiyatı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Rahman ile Matuk ulaşım, enerji, turizm, sağlık, eğitim, teknoloji gibi alanlarda dev yatırım projelerin hayata geçirilmesine yönelik konuları değerlendirdi. Rahman, Kuveyt ile çok taraflı işbirliğine hazır olduğunu söylerken, Matuk ise Tacikistan ile ikili ilişkilerin genişletilmesine ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Görüşmede, bölgesel sağlık merkezinin yapımı, Tacikistan'ın turistik bölgelerinde büyük ve küçük çapta otellerin inşası, Tacikistan'a Kuveyt petrolünün sevkiyatı için kota verilmesi, Tacikistan'dan Kuveyt'e içme suyunun ihraç edilmesi konusunda yatırım yapılması konuları detaylı olarak ele alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler