1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tacikistan`da elektrik tüketimine kısıtlama

Tacikistan`da elektrik tüketimine kısıtlama

Enerji Günlüğü - Tacikistan, artan elektrik talebinin karşılanamaması üzerine zorunlu tasarrufa yöneldi ve elektrik tüketimini kesintiler yoluyla kısmayı...

Tacikistan`da elektrik tüketimine kısıtlama

Enerji Günlüğü - Tacikistan, artan elektrik talebinin karşılanamaması üzerine zorunlu tasarrufa yöneldi ve elektrik tüketimini kesintiler yoluyla kısmayı tercih etti. 

Özellikle kış aylarında enerji yetersizliğinin yaşandığı ülkelerden Tacikistan, bu sıkıntıyı gidermenin yollarını arıyor. Üretim artışı için yürütülen çalışmalar acil ihtiyacı çözmediği için hükümet zorunlu tasarruf önlemlerine ağırlık verdi. Tacik yönetimi, acil durum ilan ederek, elektrik tüketimine kısıtlama yoluna gitti.

Karara göre Tacikistan'ın başkent Duşabne ile büyük şehirlerden Hujand, Kuliap, Kurgan ve Tursunzade kentlerini de kapsayan bölgelerde günün sınırlı saatlerinde elektrik tüketilebilecek. Mart ayına kadar sürmesi beklenen uygulama çerçevesinde, gündüz saat 05:00-10:00 arası ile akşam 17:00-22:00 arasında elektrik verilecek.

Bu arada Tacikistan’ın en büyük enerji şirketi Barki Tojik, ülkede son aylarda elektrik üretiminde düşüş yaşandığına işaret etti. Doğalgaz ve petrol kaynakları yetersiz olan Tacikistan, elektrik ihtiyacını daha çok hidroelektrik kaynaklardan karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler