1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tacikistan`dan 1.3 milyar dolarlık enerji yatırımı

Tacikistan`dan 1.3 milyar dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Orta Asya'nın su kaynakları bakımından zengin ülkesi Tacikistan, enerji sektörüne 1.3 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı.  Tacik...

Tacikistan`dan 1.3 milyar dolarlık enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Orta Asya'nın su kaynakları bakımından zengin ülkesi Tacikistan, enerji sektörüne 1.3 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı.  Tacik basınında yer alan habere göre, Duşanbe yönetimi önümüzdeki iki yılda enerji sektörüne büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Devlet hem kendi imkanları hem de uluslararası finans kuruluşları tarafından sağlanan kredi dilimlerini bu sektöre yatıracak.

Doğalgaz, petrol gibi tabii kaynaklar bakımından yoksun olan Tacikistan, enerji sektöründe elektrik enerji alanını geliştirmekte kararlı. Ülke yönetimi, enerji ihtiyacını hidroelektrik santrallerden elde edilen elektrik enerjisi ile karşılıyor. Bundan dolayı ulusal yatırım programında enerji sektörü ilk sırada yer alıyor. Yabancı finans kuruluşlarından yardım alan Tacik yönetimi, düşük faizli kredi dilimlerinin büyük bir kısmını enerji sektörü için harcıyor.

Ülke genelinde bu sene içinde 6 adet küçük çapta elektrik santralinin inşa edilmesi amaçlanıyor. Ülkenin çeşitli bölgesinde inşa edilecek santraller kurulu gücü 2.1 megawaat gücünde olacak. Sözkonusu santrallerin inşaatı için Almanya 5 milyon Euro yardımında bulundu. Tacikistan'da halihazırda küçük çapta 305 adet elektrik santrali bulunuyor. Bu santrallerin toplam gücü 25 megawatt olduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler