1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tacikistan`dan Afganistan`a elektrik ihracı

Tacikistan`dan Afganistan`a elektrik ihracı

Enerji Günlüğü- Tacikistan'ın bu yıl Afganistan'a 700 milyon kilovat saat elektrik ihraç etmeyi planladığı bildirildi.Tacikistan Devlet İstatistik Kurumu'ndan...

Tacikistan`dan Afganistan`a elektrik ihracı

Enerji Günlüğü- Tacikistan'ın bu yıl Afganistan'a 700 milyon kilovat saat elektrik ihraç etmeyi planladığı bildirildi.

Tacikistan Devlet İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, ülkenin bu yıl toplam tutarı 25,5 milyon dolarlık olan 700 milyon kilovat saat elektrik ihraç etmeyi hedeflediği kaydedilirken, söz konusu öngörülerin 2014 yılı devlet bütçesinde de yer aldığı ifade edildi.

GEÇEN YIL 33,2 MİLYON DOLAR ELEKTRİK SEVKEDİLDİ

Açıklamada, geçen sene ülkenin komşu Afganistan'a toplam 33,2 milyon dolarlık elektrik enerjisi sevk ettiği kaydedilirken, bir önceki sene ise Afganistan'a ihraç edilen elektrik enerjisinin toplam tutarının 21,3 milyon doları oluşturduğu hatırlatıldı.

Tacikistan'ın Afganistan'a ihraç ettiği elektrik hacmini 2015 yılında 750 milyon kilovatsaate, 2016 yılında da 800 milyon kilovatsaate çıkarmayı hedeflediği dile getirilen açıklamada, Afganistan'a ihraç edilen elektriğin, iki ülke arasındaki Sangtuda-Puli Humri elektrik hattı üzerinden sevk edildiği, Afganistan'ın geçen sene ihraç edilen bir kilovat saat elektrik için Tacikistan'a 2,8 cent ödediği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler