1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. TAEK'te Zafer Alper'in yerine Zafer Demircan​

TAEK'te Zafer Alper'in yerine Zafer Demircan​

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanlığı'na Zafer Alper’in yerine Zafer Demircan (Başkan Vekili) getirildi. Türkiye’deki...

TAEK'te Zafer Alper'in yerine Zafer Demircan​

Enerji Günlüğü - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanlığı'na Zafer Alper’in yerine Zafer Demircan (Başkan Vekili) getirildi. 

Türkiye’deki nükleer çalışmaların koordinasyonundan ve yürütülmesinden sorumlu Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nda başkan değişti.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın organizasyon şemasında TAEK Başkanı Zafer Alper’in adı yerine, Zafer Demircan’ın adı Başkan Vekili unvanıyla yer aldı. 

Ancak TAEK’in internet sitesindeki bilgilere göre Zafer Demircan adı yer almazken, ilgili komisyon ve kurullarda Zafer Alper hala başkan sıfatıyla görünüyor. 

ÜÇ HAFTA ÖNCE ALINMIŞ

Bakanlık ve TAEK yetkililerinden alınan bilgilere göre ise Zafer Alper, üç hafta önce Başkanlık görevinden alınarak Bakanlıkta müşavirliğe getirildi. Ancak bugüne kadar Zafer Demircan’ın TAEK Başkan Vekilliğine getirildiği resmi olarak açıklanmış değil. Başkan Zafer Alper’in görevden alınıp Müşavirliğe getirildiğine ilişkin de Resmi Gazete’de yer almış herhangi bir kararname yok. 

DEMİRCAN ENERJİ ALANINDA DENEYİMLİ

Zafer Demircan 1969 yılında Gölcük’te doğdu. ilk ve Orta öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliğini bitirdi. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans programına başladı. 1996 yılında Doktora programına kabul edildi ve 2001 yılında Doktora Programını dereceyle bitirdi. 1993-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları kapsamında İngiltere’de UMIST ve EXETER üniversitelerinde çalışmalar yaptı. Yine bu süre içerisinde değişik sanayi projelerinde yöneticilik ve danışmanlık yaptı. 2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda göreve başladı. Enerji Uzmanı, Grup Başkanı olarak görev yapan Zafer Demircan, 2008-2012 yılları arasında Tarifeler Daire Başkanı olarak görevine devam etti. 2012 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Bilimsel dergilerde çok sayıda çalışması yayınlandı. Hacettepe Üniversitesi’nde yarı zamanlı misafir öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etti. Demircan evli ve üç çocuk babası. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler