1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tam Maden, Şırnak’ta kömür üretimini arttıracak

Tam Maden, Şırnak’ta kömür üretimini arttıracak

Şırnak’ın Silopi ilçesinde işletilmekte oldan kömür ocağında kapasite arttırılarak cevher üretim miktarı 20.000 ton/yıldan, 850.000 ton/yıla çıkarılacak.

Tam Maden, Şırnak’ta kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Tam Maden San. Ve Tic. A. Ş. tarafından Şırnak İli, Silopi İlçesi, Görümlü – Ballıkaya Köyü Mevkiinde 20069226 ruhsat numaralı sahada kömür üretiminde kapasite artışı planlanıyor. “Asfaltit (Kömür) Ocağı Kapasite Artışı (Üretim Miktarı Yönünden) İle Patlatma Yöntemi İlavesi” projesinin değeri yaklaşık  4,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında sadece ocak ile ilgili mevcut üretim miktarı artırılıp, buna bağlı olarak patlayıcı yöntemi eklenecek. Asfaltit toplama ve yarma usulü ile alınarak ancak sert kayaçların olduğu yerlerde kısmi patlatma da yapılıp malzemenin yerinden sökülmesinden sonra alandan toplanarak kepçe-kamyon yöntemiyle işletme alanının içerisinde stok alanına aktarılacak. Stok alanındaki malzeme piyasadaki ruhsatlı/izinli tesislere satışı yapılacak.

Asfaltit ocağının açık ocak işletmeciliği yöntemi ile cevher üretim miktarının 20.000 ton/yıldan, 850.000 ton/yıla çıkarılması planlanıyor. Toplam üretim (pasa + cevher) miktarı 416.760 ton/yıldan 8.500.000 ton/yıl’a çıkarılması planlanıyor.  

Enerji Günlüğü