1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tamar ortakları Ürdün’e doğalgaz satacak

Tamar ortakları Ürdün’e doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - Tamar Ortakları İsrail kıyılarında bulunan Tamar sahasından Ürdün şirketlerine doğal gaz ihracatı anlaşması imzaladı.Doğu Akdeniz'de...

Tamar ortakları Ürdün’e doğalgaz satacak

Enerji Günlüğü - Tamar Ortakları İsrail kıyılarında bulunan Tamar sahasından Ürdün şirketlerine doğal gaz ihracatı anlaşması imzaladı.

Doğu Akdeniz'de Tamar sahasında yüzde 36 ile en büyük hisseye sahip olan ABD merkezli Noble Energy, İsrail kıyılarında bulunan Tamar sahasından Ürdün şirketlerine doğal gaz sağlayacaklarını bildirdi.

Noble Energy'nin verdiği bilgiye göre Arab Potash Co Plc ve Jordan Bromine şirketlerine doğal gaz satışı 2016 yılında başlayacak ve 15 yıl süre ile devam edecek.

15 yıllık süreçte toplam 66 milyar metreküp gaz satacak olan Ortaklık, 500 milyon dolar gelir elde etmeyi bekliyor. Noble Energy %36 hisse ile Tamarı işletiyor. Diğer hisse sahipleri %28,75 ile Isramco Negev 2 , %15.625 ile Delek Drilling , %15.625 ile Avner Oil Exploration ve kalan% 4 ile Dor Gas Exploration .

Noble Energy Doğu Akdeniz Başkan yardımcısı Keith Eliot dün yaptığı açıklamada, “Bu anlaşmanın yürütülmesi bölgedeki büyüyen doğal gaz fırsatlarımıza işaret ediyor ve Tamar varlıklarımıza fazladan değer katıyor. Tamar ve Leviathan için ilk bölgesel ihracat anlaşmasını imzaladık ve bu iki sahadan önemli miktarda doğalgaz satışı için farklı müşterilerle bir dizi ek müzakerelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler