1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP anlaşması resmen yürürlükte!

TANAP anlaşması resmen yürürlükte!

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Anlaşması resmen yürürlüğe girdi.Türkiye ile...

TANAP anlaşması resmen yürürlükte!

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Azerbaycan arasında imzalanan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Anlaşması resmen yürürlüğe girdi.
Türkiye ile Azerbaycan arasında 26 Haziran 2012 tarihinde İstanbul’da imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemine İlişkin Hükümetlerarası Anlaşma" ve anlaşma eki "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve The Trans Anatolian Gas Pipeline Company B.V. Arasında Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Sistemi Hakkında Ev Sahibi Hükümet Anlaşması'nın onaylanmasına ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayınlandı. 2 Ocak 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçen Kanun, yayınıyla birlikte yürürlüğe de girmiş oldu.
TANAP, Azeri doğalgazının Türkiye'ye ve Avrupa'ya kurulacak boru hattı üzerinden taşınmasını öngörüyor. Proje, Azeri devlet petrol şirketi SOCAR ve Türk kamu boru hattı şirketi BOTAŞ tarafından kurulan ortak şirket tarafından hayata geçirilecek. Ortak şirkette, batılı enerji şirketlerine de hisse verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler