1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP Domaniç’ten de geçecek

TANAP Domaniç’ten de geçecek

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa geliştirdiği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), Kütahya'nın Domaniç ilçesinden de geçeceği...

TANAP Domaniç’ten de geçecek

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa geliştirdiği Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP), Kütahya'nın Domaniç ilçesinden de geçeceği açıklandı. Diğer boru hattı projelerinde olduğu gibi, Çevresel Etki Değerlendirme sürecine halkın katılımını sağlamak amacıyla Domaniç Belediyesi Konferans Salonu'nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaymakam Mehmet Boztepe, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Çukurca Belde Belediye Başkanı İlyas Tosun, köy muhtarları ve ilçe halkı katıldı.

 

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, projenin ilçeden geçmesinin önemli olduğunu belirtti. Başkan Yardımcı, “Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa geliştirdikleri Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahasından çıkarılacak doğal gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyarak hem bölgenin enerji güvenliğine katkı da bulunmak hem de ülkemize gelen doğal gaz kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlayan bu proje ilçemizden geçecek. 13 köyümüzün arazilerinden geçecek olan köylerimiz Soğucak, Fıranlar, Yeşilköy, Çarşamba, Çamlıca, Çokköy, Aksu, Çiftlik, Erikli, Bükerler, Ilıcaksu, Muratlı ve Çukurca Beldesi'dir. İran-Türkiye- Avrupa doğalgaz boru hattı projesi de geçmesiyle bu ikinci bir boru hattı olacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler