1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP hendeklerine fiber ağ döşenecek

TANAP hendeklerine fiber ağ döşenecek

Enerji Günlüğü -SOCAR Turkey Fiber Optik AŞ'nin TANAP için açtığı hendeğe fiber ağ döşenecek.SOCAR Turkey Fiber Optik AŞ'nin TANAP için açtığı...

TANAP hendeklerine fiber ağ döşenecek

Enerji Günlüğü -SOCAR Turkey Fiber Optik AŞ'nin TANAP için açtığı hendeğe fiber ağ döşenecek.

SOCAR Turkey Fiber Optik AŞ'nin TANAP için açtığı hendeğe Türkiye'nin doğusunda Gürcistan sınırından başlayarak Türkiye'nin batısında Yunanistan sınırında son bulacak ve yaklaşık bin 800 kilometre uzunluğunda fiber ağ döşenecek.

SOCAR Fiber Ağı, Türkiye'nin doğu sınırında Ardahan'dan başlayacak, batı sınırında Edirne'de sonlanacak. Ağ; Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 il ve 67 ilçeden geçecek. Ağa, İstanbul üzerinden bağlantı yapılabilmesi de öngörülüyor.

Bu stratejik hat üzerinden sunulabilecek altyapı ve hizmetler ile bölgede ve dünyada faaliyet gösteren operatörler ve diğer telekomünikasyon firmalarının servislerine ek kapasite ve hat yedeklemesi gibi katkılar sunulabilecek.

Enerji ve petrokimya sektörlerinde faaliyet gösteren SOCAR Türkiye'nin 8 Mayıs 2013'te kurduğu SOCAR Turkey Enerji AŞ, fiber optik altyapı yatırımları yaparak her türlü elektronik haberleşme ve hızlı internet erişimi için operatörlere omurga ağ hizmeti sunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan 22 Temmuz 2014'te altyapı işletmeciliği hizmeti lisansı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler