1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP ihalesine 6 firma çağrılacak

TANAP ihalesine 6 firma çağrılacak

Enerji Günlüğü - TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan...

TANAP ihalesine 6 firma çağrılacak

Enerji Günlüğü - TANAP Projesi’nde, Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri ihalesine yapılan ön yeterlilik değerlendirmesinde başarılı olan toplam 6 firma/ortaklık davet edilecek.

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılaran doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “Ön Yeterlilik İhalesi”ne ilişkin değerlendirme sonucunda Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi’ne çağırılacak firmalar belirlendi.

İHALEYE 6 FİRMA / ORTAKLIK DAVET EDİLECEK

TANAP Projesi’nin 1850 kilometrelik boru hattının Marmara Deniz Geçişi için 2015 yılı ikinci çeyreğinde açılacak Deniz Geçişi Boru Hattı ve Fiber Optik Kablo Mühendislik, Satınalma ve İnşaat (EPC) İşleri İhalesi’ne toplam 6 firma / ortaklık çağırılacak. Ön yeterlilik alarak ihaleye çağrılmaya hak kazanan firma ve ortaklıklar alfabetik isim sırasına göre şöyle:

1.Micoperi S.r.l.

2.MRTS-Fernas İnşaat AŞ Joint Venture

3.Saipem S.p.A

4.Swiber Offshore Construction PTE LTD

5.TL Offshore Sdn. Bhd. (a Sapura Kencana Petroleum Group Company)

6.Valentine Maritime LTD HONEYWELL A.Ş.

TANAP, Türkiye’nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018’de gerçekleşecek olup, başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor. TANAP, Türkiye sınırları içerisinde bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük çap ve uzunluğa sahip doğal gaz boru hattı projesi olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler