1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP: İlk gaz akışı 2018`de

TANAP: İlk gaz akışı 2018`de

Enerji Günlüğü - TANAP Konsorsiyumu, projenin planlanan çerçevede ilerlediğini ve hattan ilk gaz akışının 2018 yılında başlayacağını duyurdu.TANAP...

TANAP: İlk gaz akışı 2018`de

Enerji Günlüğü - TANAP Konsorsiyumu, projenin planlanan çerçevede ilerlediğini ve hattan ilk gaz akışının 2018 yılında başlayacağını duyurdu.

TANAP Konsorsiyumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Devlet Komisyonu, Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden de Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne (TANAP) ilişkin çalışmaları yerinde görmek amacıyla Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyette Azerbaycan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Yakup Eyyübov, Enerji Bakanı Natık Aliyev, Sanayi ve Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev, Güney Gaz Koridoru Şirketi Yönetici Direktörü Afgan İsayev, Azerbaycan Devlet Petrol Fonu (SOFAZ) Başkanı Şahmar Mövsümöv, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnag Abdullayev ile SOCAR'dan Yatırımlar ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Elşad Nasirov, Ekonomik İlişkiler Başkan Yardımcısı Süleyman Kasımov, Yatırımlar Bölümü Başkanı Vagif Aliyev ile Bölüm Müdürleri Alekper Abbaslı ve Namig Amiraslanov yer aldı. Heyet, TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol'dan yatırıma ilişkin süreç hakkında bilgi aldı, yakın zamanda yapılacaklara ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

HEDEFLENEN PROGRAM DAHİLİNDE İLERLİYOR

TANAP'ın açıklamasında, projeninin hedeflenen plan dahilinde ilerlediği vurgulanırken, çalışmalar doğrultusunda hattan ilk gaz akışının 2018 yılında gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Türkiye'yi boydan boya 1810 km kat edecek

26 Aralık 2011'de mutabakat zaptı imzalanan, 26 Haziran 2012'de de Hükümetlerarası imzaların atıldığı TANAP, Türkiye ve Avrupa'nın doğal gaz arzına, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan doğal gaz tedarikiyle büyük katkı sağlayacak.

Giriş noktası Azerbaycan, Türkiye sınırı Türkgözü girişi olan 56 inçlik hattın, Avrupa'ya çıkış noktası Yunanistan sınırı, Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak. 2018 yılında 16 milyar metre küp olarak devreye alınacak taşıma kapasitesinin daha sonraki aşamalarda Azerbaycan ve Türkiye çevresindeki diğer kaynaklarla, 31 milyar metre küp seviyesine ulaşması hedefleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler