1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP planlanan tarihten önce bitecek

TANAP planlanan tarihten önce bitecek

Enerji Günlüğü - Azerbaycan’dan çıkarılan Doğalgazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı...

TANAP planlanan tarihten önce bitecek

Enerji Günlüğü - Azerbaycan’dan çıkarılan Doğalgazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) planlanan tarihten önce biteceği açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, TANAP’ta doğalgaz borularının çanakkale boğaz geçişi çalışmalarını Enerji Bakanı Berat Albayrak ile yerinde incelediklerini ve boru hattının planlanan tarihten önce biteceğini açıkladı.

TANAP’IN ERKEN BİTMESİ DOĞALGAZ FİYATLARINI DÜŞÜREBİLİR!

Öte yandan, Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, TANAP projesinin erken bitmesinin, Türkiye’de doğalgaz fiyatlarında ucuzlamayı da beraberinde getirebileceğini söyledi. Kumbaroğlu, “Azeri gazı diğer kaynaklara göre daha ucuz olduğundan TANAP’ın bitmesiyle Türkiye’de doğalgaz fiyatlarında ucuzlama görülebilir.” ifadesini kullandı.

Toplam bin 850 kilometre uzunluğa sahip olacak TANAP, yıllık 16 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak. Söz konusu miktarın 6 milyar metreküpünün Türkiye'nin talebinin karşılanması için kullanılması, 10 milyar metreküplük kısmının da TAP ile Avrupa'da değerlendirilmesi öngörülüyor.

Projeyle gelecek yıl Haziran veya Temmuz ayında Türkiye'ye ilk gazın taşınması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler