1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP yatırımının nihai anlaşmaları imzalanıyor

TANAP yatırımının nihai anlaşmaları imzalanıyor

Enerji Günlüğü - Şahdeniz II sahasında çıkarılacak doğalgazı Türkiye ve Avrupa'ya taşımak üzere geliştirilen TANAP ve TAP boru hatlarıyla ilgili...

TANAP yatırımının nihai anlaşmaları imzalanıyor

Enerji Günlüğü - Şahdeniz II sahasında çıkarılacak doğalgazı Türkiye ve Avrupa'ya taşımak üzere geliştirilen TANAP ve TAP boru hatlarıyla ilgili nihai yatırım anlaşmaları Bakü'de imzalanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Aralık 2013 Salı (yarın)Azerbaycan’ın Başkenti Bakü'ye gidiyor. Bakan Taner Yıldız, Şahdeniz Faz 2 Nihai Yatırım Anlaşması İmza Töreni'ne katılacak.

TANAP VE TAP DA DAHİL

Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasından çıkarılacak doğalgazın Avrupa ülkelerine sevk edilmesine imkan verecek rezerv geliştirme ve boru hattı projelerine ilişkin nihai yatırım anlaşmalarının arasında Trans-Anadolu (TANAP) ve Trans-Adriyatik (TAP) boru hatlarına yapılacak 25 milyar dolarlık yatırıma ilişkin belgeler de var.

39 BELGEYE İMZA ATILACAK

Bakü'deki imza törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Avrupa ülkelerinden üst düzey yetkililerin yanı sıra Konsorsiyum lideri firmaların temsilcileri katılacak. Şah Deniz konsorsiyumu ve ilgili taraflar 39 anlaşmaya imza koyacak.

Önceki ve Sonraki Haberler