1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP’a 400 milyon dolar kredi

TANAP’a 400 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası TANAP’a 400 milyon dolarlık kredi sağladı, diğer kurumlardan da 2.4 milyar dolar gelecek. Dünya Bankası'nın Trans...

TANAP’a 400 milyon dolar kredi

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası TANAP’a 400 milyon dolarlık kredi sağladı, diğer kurumlardan da 2.4 milyar dolar gelecek. 

Dünya Bankası'nın Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için BOTAŞ'a vereceği 5 yıl geri ödemesiz, 19 yılda geri ödenecek 400 milyon dolarlık kredi için anlaşma imzalandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak imza töreninde yaptığı konuşmada atılan imzaların sadece enerji piyasaları değil, ekonomi ve finans piyasaları açısından da önemli olduğuna dikkat çekti. TANAP'ın bölgede on yıllardır hayal edilen bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak, Türkiye’nin 2017 yılına TANAP’a 400 milyon dolar sağlayan bir finansman paketiyle güzel bir başlangıç yaptığını ifade etti. 

Tuzgölü’ne gaz basılmaya başlanıyor... Ayrıntılar için tıklayınız

Bakan Albayrak, “Enerji çerçevesinde ekibimizin sadece Dünya Bankası değil uluslararası yatırım bankaları noktasında yürüttüğü enerji projeleriyle ilgili yaklaşık 3 milyar dolarlık bir finansman paketini 2017 itibarıyla inşallah hayata geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

TANAP YÜZDE 65 TAMAM

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan da, konuşmasında Türkiye'nin doğalgaz talebinin giderek büyüdüğünü söyledi. Türkiye'nin arz güvenliği için doğalgaz depolama alanında da gelişmeler yaşandığını vurgulayan Özcan “Tuz Gölü genişletme projesi de bizim vizyon çalışmalarımız arasında. TANAP projesinde yüzde 65'lik tamamlanma oranına ulaştık” dedi. 

2.4 MİLYAR DOLAR DAHA GELECEK

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cyril Muller, TANAP’ın enerji güvenliği ve kaynak çeşitliliği açısından stratejik bir proje olduğunu belirterek, “Dünya Bankası'nın TANAP'a verdiği finansman hariç, diğer uluslararası kuruluşlardan da projeye 2.4 milyar dolarlık kredi desteği sağlanacak” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler