1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ın güvenliğini ABB sağlayacak

TANAP`ın güvenliğini ABB sağlayacak

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) güvenlik ve kontrol sistemini İsveçli ABB sağlayacak.Güç ve otomasyon teknolojilerinde...

TANAP`ın güvenliğini ABB sağlayacak

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) güvenlik ve kontrol sistemini İsveçli ABB sağlayacak.

Güç ve otomasyon teknolojilerinde önde gelen şirketlerden olan İsveçli ABB, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na altyapı kontolü sağlamak için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Anlaşmaya göre, ABB 1.850 kilometrelik hat için kontrol sistemi, telekomünikasyonlar, boru hattı gözetleme cihazları, güvenlik sistemleri ve boru hattı boyunca veri akışını sağlayacak fiber optik kablo sağlayacak.

TANAP, ABB'nin son teknoloji otomosyon sistemi System 800xA tarafından kontrol edilecek. Yazılım çözümleri SCADA sistemine bağlanacak ve telekomünikasyonlar gaz akışını kontrol edip sızıntıları ya da aksaklıkları tespit edecerek gerektiğinde sistemi kapatacak.

TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasını hedefliyor. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler