1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ın inşaatı için ilk ihaleler

TANAP`ın inşaatı için ilk ihaleler

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın yapımı için ilk ihaleler açıldı. İstekliler, çelik boru, inşaat ve blok valf/pig istasyonları...

TANAP`ın inşaatı için ilk ihaleler

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın yapımı için ilk ihaleler açıldı. İstekliler, çelik boru, inşaat ve blok valf/pig istasyonları ihalelerine teklif vermeye çağırıldı.

Şah Deniz II doğalgazını Türkiye’den Avrupa sınırına taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) yapımı için Türkiye TANAP AŞ, çelik boruların temini ve Doğalgaz Boru Hattı İnşaatı ile Blok Valf/Pig İstasyonları İnşaatı işleri için firmaları teklif vermeye davet etti. Firmalar, iki ihale paketi için ilk etapta önyeterlilik başvurularını sunacak.

BORULAR İÇİN 27 AĞUSTOS SON TARİH

48 ve 56 inç çapındaki çelik boruların temini ihalesinde firmalar, 27 Ağustos 2013 tarihine kadar önyeterlilik başvurularını sunmak üzere davet edildi.

İNŞAAT İHALELERİNE 27 EYLÜL'E KADAR BAŞVURU

Doğalgaz boru hattı için açılacak ihaleler için önyeterlilik son başvuru tarihi 27 Eylül 2013’e kadar oldu. 1.890 km’lik doğalgaz boru hattı inşaatı için birden fazla ihale açılacak ve teklifler alınacak.

TEKLİF SAHİPLERİNDE DENEYİM ŞART

Boru hattının çelik derecesinin 56 inç çapında X70 veya X80 özelliğinde olacak ve duvar kalınlığı 17 mm ile 28,36 mm arasında değişebilecek. Teklif vermeye davet edilecek müteahhitlerde en az 42 inç’lik ve 200 km’lik petrol veya doğalgaz boru hattını inşa etmiş olması ön şartı aranacak.

BLOK VALF/PIG İSTASYONLARI İHALESİ

Blok Valf/Pig İstasyonları inşaat ihaleleri kapsamında ise, Valf/Pig İstasyonları dışında ölçüm istasyonları, basınç azaltma istasyonları, kompresör istasyonları ve bağlantılı SCADA ve telekomünikasyon sistemleri inşaatları yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler