1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ta bu yıl inşaata başlayabiliriz

TANAP`ta bu yıl inşaata başlayabiliriz

Enerji Günlüğü - Slovakya Başbakanı Fico ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ile birlikte...

TANAP`ta bu yıl inşaata başlayabiliriz
Enerji Günlüğü - Slovakya Başbakanı Fico ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ile birlikte gündeme getirilen ve Avrupa'ya doğalgaz taşıması öngörülen TANAP Projesi'nde bu yıl inşaata başlanabileceğini söyledi. Erdoğan, Slovakya'nın AB'de olduğunu hatırlatarak, Nabucco projesinde herhangi bir ilerleme olmadığını, Nabucco'dan doğalgaz tedarikinin Nabucco yönetimine yani AB yönetimine ait bir sorun olduğunu kaydetti.
Bu hattan yılda 30 milyar metre küp gaz tedarik etmeleri gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Ama şu anda buna yönelik ciddi bir gelişme yok" dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda biz ilk adımı attık, bu da TANAP projesidir. Azerbaycan ile birlikte attığımız bu adım, iki ülkenin parlamentolarından da geçti. Öyle zannediyorum ki bu yıl içinde dozerler çalışmaya başlayacak. Ve bu konularla ilgili olarak doğalgaz ve petrol hatlarıyla alakalı güvenlik noktasında müşterek çalışma tekliflerine olumlu bakıyoruz."
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler