1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP’tan gaz teslimatı azaldı

TANAP’tan gaz teslimatı azaldı

TANAP üzerinden yapılan doğal gaz teslimatı, Azerbaycan'daki gaz üretim kuyularında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle azaldı. 

TANAP’tan gaz teslimatı azaldı

Enerji Günlüğü - TANAP üzerinden Türkiye'ye yapılan doğal gaz teslimatı, Azerbaycan'daki üretim kuyularında yaşanan teknik arıza nedeniyle 23 Şubat 2021 tarihinden bu yana düşük seyrediyor.  

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan arz kaynağından Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Giriş Noktası üzerinden yapılan doğal gaz teslimatı 23 Şubat 2021 tarihinde azaldı. Azerbaycan'daki gaz üretim kuyularında meydana gelen teknik bir arıza kaynaklı bu düşük teslimatın halen devam ettiği belirtildi. 

Duyuruda, "Söz konusu giriş noktasından doğal gaz tedarikinde yaşanan bu sorun nedeniyle ortaya çıkan arz açığı Depolama Tesisleri, LNG Terminalleri ve diğer arz kaynaklarından karşılanmaktadır. Bu kapsamda şehirlerimize, sanayi tesislerimize ve doğal gaz çevrim santrallerine herhangi bir kısıntı veya kesinti yapılmadan gaz arzına devam edilmektedir" denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler