1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TANAP’tan iki yeni sosyal sorumluluk projesi

TANAP’tan iki yeni sosyal sorumluluk projesi

Enerji Günlüğü - TANAP, imzaladığı iki yeni sosyal sorumluluk projesi ile 14 ilde engellilerin sosyal hayata katılımı ve istihdamı ile Giresun’da fındık...

TANAP’tan iki yeni sosyal sorumluluk projesi

Enerji Günlüğü - TANAP, imzaladığı iki yeni sosyal sorumluluk projesi ile 14 ilde engellilerin sosyal hayata katılımı ve istihdamı ile Giresun’da fındık üreticisinin güneş enerjisinden yararlanmasına katkı sunacak.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde yapılan ihtiyaç analizinin sonuçlarına uygun şekilde tasarlanan Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’na (SEIP) devam ediyor. Doğrudan Yatırım Fonlama Mekanizması kapsamında, Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği (DİSODER) ve Giresun Ticaret Borsası ile 16 Ekim 2018 Salı günü TANAP Merkez Ofisi’nde imzalanan yeni anlaşmalarla TANAP hattın geçtiği bölgelerde yaşayanlara destek oluyor.

3 BİN 600 ENGELLİYE DESTEK

Sürdürülebilir kalkınma için dezavantajlı sosyal grupları toplumsal yaşama entegre etmeyi amaçlayan DİSODER ile imzalanan anlaşma ile “Engellilerin Sosyal Hayata Aktif Katılımının ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” projesi hayata geçirilecek. TANAP’ın 5,9 milyon lira katkı sağladığı projeyle, Boru Hattı güzergahında bulunan 14 ilde (Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Bursa) 3 bin 600 engellinin ve ailelerinin bilinçlendirilmesi, en az yüzde 15’inin sosyal hizmetlerle erişimi, 5 pilot mekana engelliler için donanım sağlanarak düzenlenmesi ve engelliler ve işverenlerin bir araya getirilerek iş hayatına katılımları için imkan sağlanması hedefleniyor.

GİRESUN FINDIK ÜRETİCİSİNE GÜNEŞ ENERJİLİ KATKI

Giresun Ticaret Borsası’nın “Lisanslı Depolama Tesisinde Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi” projesine verilen destek kapsamında ise kırsal kesimler ve tarım alanları için ideal olan güneş enerjisi kullanımının uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor. Giresun’da Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nda güneş enerjisinden elden edilen elektrik ile yıllık 435 bin lira tutarında elektrik enerjisi tasarrufunun yanı sıra, 17 bin ton fındık depolama kapasitesi sağlanarak bölgedeki fındık üreticilerine fayda sağlanması amaçlanıyor. Tesisin enerji ihtiyacının yüzde 90’ı yenilebilir ve temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlanacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler