1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Tanay Sıdkı Uyar WBA başkan yardımcılığına seçildi

Tanay Sıdkı Uyar WBA başkan yardımcılığına seçildi

Enerji Günlüğü - Dünya Biyoenerji Birliği (WBA) başkan yardımcılığına Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar seçildi.Dünya Biyoenerji Birliği (WBA) 9 Haziran...

Tanay Sıdkı Uyar WBA başkan yardımcılığına seçildi

Enerji Günlüğü - Dünya Biyoenerji Birliği (WBA) başkan yardımcılığına Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar seçildi.

Dünya Biyoenerji Birliği (WBA) 9 Haziran 2015 tarihinde Kenya'nın başkenti Nairobi'de gerçekleştirdiği yıllık yönetim kurulu toplantısında yeni yöneticilerini seçti. WBA Yönetim Kurulu üyesi, Marmara ÜniversitesiEnerji Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Tanay Sıdkı Uyar Birliğin iki yeni başkan yardımcısından biri seçildi.

Uyar yaptığı değerlendirmede, yenilenebilir enerji kaynaklarının her gün biraz daha ekonomik hale geldiğini belirterek, biyoenerjinin önemine vurgu yaptı. Uyar, " Bu yüzyılın yarısına varmadan yüzde yüz yenilenebilir enerji kullanan bir dünyayı yaratabiliriz" dedi.

TANAY SIDKI UYAR HAKKINDA

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Nükleer Mühendislik Bölümü'nde ve doktorasını Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi'nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi'nde yardımcı doçent ve Marmara Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji konusunda doçent oldu. Halen Marmara Üniversitesi'nde yenilenebilir enerji Profesörü olarak Enerji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütüyor.

EUROSOLAR (Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği) Mütevelli Heyeti üyesi ve Türkiye Bölümü Başkanı, WWEA (Dünya Rüzgar Enerji Birliği) Başkan Yardımcısı, INES (Küresel Sorumluluk için Mühendis ve Bilim İnsanları Uluslararası Ağı) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Çevre Platformu ve Temiz Enerji Platformları Koordinatörü ve BSNN (Karadeniz Gönüllü Çevre Kuruluşları Ağı) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

2011 yılından itibaren, her yıl EUROSOLAR Türkiye tarafından İstanbul’da düzenlenen, Uluslararası % 100 Yenilenebilir Enerji Mümkün Konferansları'nın Konferans Başkanlığını yürütüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler