1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tancan: Elektrik üretiminin yüzde 44’ü yenilenebilir kaynaklardan

Tancan: Elektrik üretiminin yüzde 44’ü yenilenebilir kaynaklardan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, 2020 yılı ilk on bir ayında Türkiye elektrik üretiminin yüzde 43,6’sının yenilenebilir kaynaklardan gerçekleştiğini söyledi.

Tancan: Elektrik üretiminin yüzde 44’ü yenilenebilir kaynaklardan

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, 2020 yılı ilk on bir ayında Türkiye elektrik üretiminin yüzde 43,6’sının yenilenebilir kaynaklardan gerçekleştiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve EPİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tancan, bakanlık olarak yenilenebilir enerjiye çok büyük önem verdiklerini, Türkiye’de kurulu gücün yarısından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu söyledi.

2020 yılı Kasım ayı sonu itibarı ile Türkiye elektrik üretiminin yüzde 58,3’ünün yerli kaynaklardan gerçekleştiğini belirten Tancan, “Kurulu gücün yarısından fazlası yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. 2020 Kasım ayı sonu itibarıyla 94.801 MW olan kurulu gücümüzün, yüzde 51,2’si yenilenebilir kaynaklardan elde edilmektedir. Üretimde ise 2020 yılı ilk on bir ayında elektrik üretimimizin yüzde 43,6’sı yenilenebilir kaynaklardan gerçekleşmiştir. Yenilenebilir enerji alanında sadece son iki yılda devreye giren 7.051 MW kurulu gücün yüzde 78’i, 2020 yılı ilk on bir ayında da neredeyse tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşmuştur. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları da (YEKA) büyük önem taşıyor. YEKA projelerinde elektriği yerli kaynaklarlar üretirken, ekipmanları da mümkün olduğunca ülkemizde üretelim istiyoruz. Bunlara destek veriyoruz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler