1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tancan: Hibrit santral başvuruları 1500 MW’a yaklaştı

Tancan: Hibrit santral başvuruları 1500 MW’a yaklaştı

Enerji Bakan yardımcısı Abdullah Tancan, hibrit santral başvurularının 1500 MW’a yaklaştığını ve ilk kapasite tahsis paketinin 208 MW’lık kısmının EPDK’ya iletildiğini açıkladı.

Tancan: Hibrit santral başvuruları 1500 MW’a yaklaştı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakan yardımcısı Abdullah Tancan, hibrit santral başvurularının 1500 MW’a yaklaştığını ve ilk kapasite tahsis paketinin 208 MW’lık kısmının EPDK’ya iletildiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan 11. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye Elektrik Piyasasında Üretim, Ticaret ve Dağıtım” oturumunda yaptığı konuşmada, hibrit santraller için yardımcı kaynak başvurusunun 1,50 GW’a yaklaştığını ve 617 MW’lık ilk kapasite tahsisi paketinin 208 MW’lık bölümünün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) iletildiğini açıkladı.  

Hibrit santrallerde artış taleplerinin EPDK’ya iletilmeye devam edeceğini vurgulayan Tancan, yapılacak kapasite tahsisatlarının ardından artan bir kapasite oluşması durumunda bunun da ilan edilerek yatırımcı bilgisine sunulacağını söyledi.  

2022 KAPASİTE MEKANİZMASI MEVZUATI NETLEŞECEK 

Kapasite mekanizmasında yeni mevzuatın görüşe açıldığını hatırlatan Tancan, piyasa katılımcılarının görüşlerinin incelemeye alındığını ve değerlendirme sonrasında 2022 yılı kapasite mekanizması mevzuatının da netleşerek ilan edileceğini bildirdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler