1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Taner Ercömert enerji projelerine danışmanlık yapacak

Taner Ercömert enerji projelerine danışmanlık yapacak

25 yıl DSİ'de, 15 yıl da Limak Grubu’nda hidroelektrik santrali yatırım ve işletmeciliği alanında yöneticilik yapan Taner Ercömert, yeni kurduğu Blue Energy Mühendislik firması ile şirketlere ve yatırımcılara danışmanlık hizmeti sunacak.

Taner Ercömert enerji projelerine danışmanlık yapacak

Enerji Günlüğü - Limak Grubu’nda Enerji Üretim Grubu Genel Müdürü Taner Ercömert, Grup ile yollarını ayırdı. Blue Energy Mühendislik adıyla kendi şirketini kuran Taner Ercömert, yenilenebilir enerji alanında yerli ve yabancı yatırımcılar ve şirketlere mühendislik ve danışmanlık hizmeti verecek. 

Taner Ercömert, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada “Kamu ve özel sektörde kurulu gücü 10.000 MW’ı aşan yenilenebilir enerji santrali kurulum, imalat, montaj, devreye alma ve işletme tecrübelerimiz ile hizmet veriyoruz” dedi. 

Ercömert’in verdiği bilgiye göre Blue Energy, yatırımcılar ve işletmedeki yenilenebilir kaynaklı elektrik üretim santrallerinin lisans sahiplerine yenilenebilir enerji üretim tesislerinin fizibilite değerlendirmesinden başlayarak ihale öncesi ve sonrasında mühendislik hizmetleri sunuyor. Santralların inşaat ve teçhizat firmaları seçimi ve ilgili ihalelerin yapılması, sözleşme yönetimi, lisans sürecinde ve işlerin yapımında danışmanlık hizmeti verilmesi de Blue Energy Mühendislik’in verdiği hizmetler arasında. Şirket ayrıca kamu kurumlarıyla, yerli aksam ve yekdem işlemleri dahil olarak süreç yönetimi, enerji projelerinin uygulama ve üretim süreçlerine katkı sağlanması, işletmedeki santralların ekipman kontrol ve yenilemeleri, santrallerin üretim planlaması ve enerji ticareti, hibrit enerji projelerinin gerçekleştirilmesi ile özelleştirme kapsamındaki HES’ler için ihale öncesi ve sonrası danışmanlık ve mühendislik hizmetleri sunuyor.

TANER ERCÖMERT KİMDİR? 

Taner Ercömert, 1981 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Meslek hayatına 1981 yılında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Barajlar ve Hidroelektrik Santrallar Dairesi Başkanlığında başlayan Ercömert, 1993 yılında GAP Elektromekanik Teçhizat Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Taner Ercömert, Ocak 2000’de tüm baraj ve hidroelektrik santralların elektromekanik teçhizat sözleşme ve ihaleleri ile onlarca baraj ve hidroelektrik projesinin mekanik teçhizatından sorumlu Daire Başkan Yardımcısı oldu. 2004 yılından itibaren aynı dairede hem mekanik ve hem de elektrik teçhizatından sorumlu olarak görev yapan Ercömert, zaman zaman Daire Başkan Vekilliği de yaptı. 

DSİ’deki 25 yılı aşan hizmeti süresince hidroelektrik projelerin ihale çalışmalarından kesin kabulüne kadarki tüm işlerinde, ayrıca hükümetler arası karma ekonomik komisyonlar, enerji çalışma grupları ile hükümetler arası ticaret ve iş konseyi komisyonlarında görev yaptım. 

Taner Ercömert, DSİ’den emekli olduktan sonra Haziran 2007’de Limak Grubu’nda görev aldı. Ercömert, burada 15 yıl süreyle Enerji Üretim Grubu Genel Müdürü olarak görev yaptı. Son 12 yıldır Hidroelektrik Enerji Santralları Sanayi İşadamları Derneği’nde (HESİAD) yönetim kurulu üyesi, genel sekreter ve başkan vekili olarak görev yaptı. Nisan 2022 sonunda Limak’tan ayrılan Taner Ercömert, Mayıs 2022’de yenilenebilir enerji alanında danışmanlık yapmak üzere Blue Energy Mühendislik Şirketini kurdu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler