1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Taner Yıldız: Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz

Taner Yıldız: Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, Rixos Otel'de düzenlenen hisse satış sözleşmesi...

Taner Yıldız: Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin, Rixos Otel'de düzenlenen hisse satış sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, doğalgaz dağıtım sektöründeki özelleştirmelerde geriye sadece İstanbul'un kaldığını, bunun da tamamlanmasıyla Türkiye'de özelleştirilmemiş doğalgaz şirketinin kalmayacağını söyledi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin 1 milyar 162 milyon dolar bedelle özelleştirildiğini anımsatan Yıldız, "Bunun 1 milyar 162 milyon lirasını BOTAŞ alacak. Geriye kalan 352 milyor dolarlık kısmı Hazine'ye ve bir miktar da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kalacak" dedi.


YANMAMIŞ KÖMÜR TOZUNU SOLURDUNUZ

Son dönemde çevre hassasiyeti gerekçesiyle düzenlenen eylemlere de değinmek istediğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu:"Geçmişte hava kirliliğinden dolayı okullar tatil edilirdi. (Dışarı çıkmayın, hava çok kirli) diye anonslar yapılırdı. Yanmamış kömür tozlarını solurdunuz. Şu anda doğalgaz ithalatından bahsediyoruz, ithalat rakamlarından da şikayet ediyoruz ama her külfetin bir nimeti vardır. Bugün şehirlerimizde Ankara başta olmak üzere hava kirliliği açısından çok ciddi bir ilerleme kaydedilmiştir. Daha fazla refahı hak eden insanımıza daha fazlasını verebilmemiz lazım. Bunda tabii ki kırıp döken eylemcilerimizin de nasibi var. Bu doğalgaz, enerji hizmetlerinden onlar da yararlanacaklar. Sayın Başbakanımız boşuna söylemiyor (Ben yüzde 100'ün başbakanıyım) diye. Biz, bu hizmetlerimizi hiçbir ayrım yapmadan, hak etmediğimiz bir kısım davranışlara rağmen halkımızın tamamına götürmeye devam edeceğiz, bu hizmetleri yurdun dört bir yanına iletmiş olacağız."


Geçen ay Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarttıklarına dikkati çeken Yıldız, buna göre nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerde elektrik abonelerinin yüzde 60''nın, 29 Ekim 2013'e kadar 335 lira yatırmaları halinde oraya doğalgaz iletim hattının çekilebileceğini kaydetti. Bunun yaklaşık 500 milyon liralık bir yatırımı kapsadığını ifade eden Yıldız, "Şu ana kadar vatandaşımızın yüzde 83'ünün doğalgaza erişim imkanı var. Yani vatandaşlarımızın yüzde 83'ü, istiyor olmaları halinde abone olabilirler. Bu önemli bir rakam" dedi.


Türkiye'nin büyürken değiştiğini, bu değişimin bazı sıkıntılarının olabileceğini vurgulayan Yıldız, "Biz çevreye rağmen değil, çevreyle beraber bu işlemleri yapıyoruz. Hele hele enerji sektöründe biz termik santrallerden dolayı, kömür santrallerinden dolayı geçtiğimiz 10 yıl içinde çok ciddi rehabilitasyon yaptık. Yani çevre projelerine yaklaşık 1,5 milyar lira harcadık. Bu çevre bizim. Biz ne çevreden ne de enerji projelerinden vazgeçeriz. Hepsini bir arada yapacağız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler