1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Taner Yıldız: Dövizdeki artışın fiyatlara yansımaması için çalışıyoruz

Taner Yıldız: Dövizdeki artışın fiyatlara yansımaması için çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolar kurundaki yükselmenin enerji sektörü için istenmeyen bir durum olduğunu belirterek,...

Taner Yıldız: Dövizdeki artışın fiyatlara yansımaması için çalışıyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dolar kurundaki yükselmenin enerji sektörü için istenmeyen bir durum olduğunu belirterek, bunun elektrik ve doğalgaza bir zam olarak yansıyıp yansımayacağıyla ilgili, "Biz şu anki bu döviz ile alakalı hareketleri kendi içimizde absorbe etmeye, kendi içimizde tolere etmeye çalışıyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Farooq Abdullah ile Enerji Bakanlığı'nda bir araya geldi. Bakanlıktaki görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı dolar ile alıp Türk Lirası ile sattığını hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatları ile ilgili merak edilen soruyu cevaplandırdı. Dolardaki yükselişin enerji sektörü açısından bir engel olduğunu kayden Yıldız, bu yükselişin maliyetleri yüzde 5 civarında arttırdığını belirtti.Yıldız, "Bunu vatandaşa yansıtmamak için çalışmalar yürütüyoruz. Döviz ile ilgili problemleri kendi içimizde gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler