1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tanin ve Karish sahalarına finansman

Tanin ve Karish sahalarına finansman

Enerji Günlüğü - Kerogen Capital, Energean Israel'in hisselerinin yarısını satın alacak. Elde edilecek gelir ise İsrail karasularında bulunan Tanin ve...

Tanin ve Karish sahalarına finansman

Enerji Günlüğü - Kerogen Capital, Energean Israel'in hisselerinin yarısını satın alacak. Elde edilecek gelir ise İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish gaz sahalarını geliştirilmesinde kullanılacak.

Hong Kong ve Londro merkezli özel sermaye fonu yönetici şirketi Kerogen Capital, İsrail karasularında bulunan Tanin ve Karish gaz sahalarını geliştirecek olan İsrailli Energean şirketinin bağlı ortaklığı Energean Israel'den hisse satın alacak. Energean tarafından yapılan açıklamaya göre, Kerogen Capital şirketin yarı hissesi için 50 milyon dolar ödeyecek. 

Uluslararası petrol ve gaz sektöründe uzmanlaşmış bağımsız bir özel sermaye fonu yöneticisi Kerogen Capital'in bu satın alım işleminin hükümet tarafından onaylanması gerekiyor. 

Tanin ve Karish gaz sahalarını geliştirmek içi 1.3 milyar dolar harcama yapılması planlanıyor. Sahalardan üretilecek gaz için Energean şimdiden potansiyel müşterilerle görüşmeler yürütmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler