1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP boru üreticileri için ön eleme sürecini başlattı

TAP boru üreticileri için ön eleme sürecini başlattı

Enerji Günlüğü - Proje sürecinde önemli bir dönemece giren Trans Adriatic Pipeline (TAP), hattın inşasında kullanılmak üzere çelik boru üreten firmalara...

TAP boru üreticileri için ön eleme sürecini başlattı

Enerji Günlüğü - Proje sürecinde önemli bir dönemece giren Trans Adriatic Pipeline (TAP), hattın inşasında kullanılmak üzere çelik boru üreten firmalara birer davet göndererek ön eleme sürecini başlatmış oldu. TAP ve projenin karada olan kısımlarının mühendisliğini yürütecek olan E.ON New Build & Technology (ENT), iki aşamalı gerçekleştirilecek olan ön eleme sürecini bugün yürürlüğe koydu. TAP’ın davetine cevap vermek isteyen çelik boru üreticilerinin, gereken hacim ve özellikteki boruları üretebileceğini kanıtlamaları gerekiyor. Üreticilerin ayrıca, zamanında ve TAP’ın belirlediği kriterlere uyması gerekiyor.

TAP, üç yıllık proje süresince yaklaşık 800 kilometreye döşeyeceği 400 bin tonluk 48 inç’lik boruya gereksinim duyacak. TAP Proje Geliştirme Direktörü Sigurd Hamre, “Ön elemenin amacı, 2015 yılında başlayacak olan proje öncesinde piyasada ihtiyacımızı karşılayacak yeterlilikte çelik boru üreticisi olup olmadığını ölçmek. Bu, nihai karar öncesinde bir ön araştırma olma niteliği taşıyor” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler